Etsiessäni keskusteluja liittyen tietosuojaan/tietoturvaan ja sosiaali- ja terveysalaan olivat niistä suurin osa jo noin vuoden vanhoja. Lähes kaikki niistä liittyivät uuteen EU:n tietosuoja asetukseen joka on tullut voimaan keväällä 2018. Avoimina olleet keskustelut oli käytännössä kaikki sulkeutuneet enkä niihin päässyt osallistumaan tässä vaiheessa enää. Tämä tuore tietosuoja-asetus on vaatinut sen että yritykset tarkastavat omia tietosuojakäytäntöjään ja päivittävät ne asetuksen vaatimalle tasolle. 

Omalla työpaikallani yksityisellä sektorilla tämä näkyi myös selkeästi, sillä jokaisen asiakkaan, oli hän vanha tai uusi asiakas, tuli täyttää uusi suostumus lomake jossa kerrottiin lyhyesti tietosuoja-asetuksesta ja mitä se käytännössä tarkoittaa. Toki sosiaali- ja terveysalalla näihin asioihin on jouduttu aina kiinnittämään erityistä huomiota tietojen arkaluonteisuuden vuoksi. Yrityksessä työskentelee tietosuojavastaava joka tässäkin muutoksessa ohjeisti työntekijöitä ja laati yhdessä johdon kanssa nämä uudet lomakkeet. Näissä asioissa täytyy asiakasta kohtaa olla täysin avoin ja läpinäkyvä kun puhutaan miten heidän henkilökohtaisia asioita käsitellään.

Tietosuoja kysymyksiin on onneksi olemassa paljon virallisia sivustoja jossa on esimerkki tapauksin avattu erilaisia tilanteita mitä on tullut vastaan ja myös usein kysyttyjä kysymyksiä joihin on vastattu niin että kaikki voivat sen tiedon nähdä. 

Työni puolesta en käytä minkäänlaista sosiaalista mediaa, mutta toki yksityisessä elämässäni käytän, mutta tämäkin toki vaatii sen että en mollaa tai hauku työnantajaani omissa profiileissa tai saata vahingossakaan jostain syystä työnantajaani huonoon valoon vaikka itse olisinkin sitä mieltä tai joku asia olisi huonosti.